De ambitieuze afstudeerder – Thijs

Niet iedere student weet precies wat hij wil doen met de studie die hij of zij volgt. Sommigen weten wel in welke branche, of zelfs bij welke organisatie en slechts een paar weten precies wat en waar ze willen werken en wat hun doelen zijn over 5 jaar. Thijs behoort tot de ‘middelste categorie’. Dankzij de omgeving waarin hij is opgegroeid, wist hij al snel dat hij de agrarische sector in wilde, en dat hij bij New Holland of Vredo wilde werken.

Thijs kwam al tijdens zijn studie bij Vredo terecht, als stagiair tijdens een afstudeerstage. Gezien zijn resultaten werd Thijs al gauw gevraagd bij Vredo te blijven. Eerst als product manager en nu als Area Sales Manager doorzaaitechniek. Kortom, er is meer dan genoeg ruimte om door te groeien.

Thijs, stel jezelf voor, waar kom je vandaan en wat doe je in je vrije tijd?

Ik ben 23 jaar oud en kom uit Lieren. Ik ben opgegroeid op een vleesveebedrijf, dus daarom koos ik na mijn middelbare schooltijd voor de opleiding “Agrotechniek & Management” aan de Aeres Hogeschool in Dronten. Naast mijn werk als Area Sales Manager bij Vredo draai ik als DJ in het weekend regelmatig de nodige hardstyle nummers. Mijn echte passie ligt echter bij country & western muziek. Een overblijfsel uit de tijd dat ik stage liep in Canada.

Verder doe ik graag aan Wakeboarden en ga ik natuurlijk, net als iedere jongere, graag op stap met mijn vrienden.

Je huidige functie is Area Sales Manager, kun je daar iets meer over vertellen?

Dit is in ieder geval niet mijn eerste functie bij Vredo. Ik begon als stagiair tijdens mijn afstudeerstage met als opdracht de “Inruilcalculator” op te zetten. Dat begon in augustus 2020. In 2021 ben ik vervolgens, na mijn afstuderen, begonnen als product manager toen Vredo mij deze baan aanbood. Aangezien ik altijd bij New Holland of Vredo wilde werken, was dit een inkopper voor mij.

Begin 2023 ben ik gestart met mijn functie als Area Sales Manager voor het assortiment doorzaaiers. Samen met mijn collega Area Sales Manager en de binnendienst coördinator zijn we verantwoordelijk voor een goed renderend internationaal dealernetwerk en dus voor de sales van de doorzaaiers wereldwijd. Ik concentreer mij vooral op midden en oost Europa.

Wat je erin steekt

Krijg je terug

Korte lijnen

Goed geregeld

Passie voor agri

Is het halve werk

Wat vind je leuk aan jouw uitdagende functie?

Het leuke is dat je bij Vredo meteen veel verantwoordelijkheid krijgt. Als je hier nuchter mee omgaat en waarmaakt wat is afgesproken, dan kun je snel stappen maken. Wat je erin steekt, krijg je ook terug. Het helpt daarbij als je passie hebt voor landbouwmechanisatie en machines. Bij Vredo weet ik dat we de beste machines hebben die in de markt te verkrijgen zijn. Dat geeft veel voldoening.

Maar ook het verdiepen in nieuwe sectoren is erg interessant. De agrarische markt is voor mij bekend en vertrouwd, maar naast deze markt bieden wij ook doorzaaimachines aan voor de Turf Care sector (golfbanen, groenvoorziening & sportvelden). Deze markt is ook voor mij relatief nieuw maar door veel met collega’s samen te werken is de leercurve lekker stijl.

En wat vind je mooi aan werken bij Vredo?

Vredo is nog echt een familiebedrijf, met korte lijnen en zaken die goed geregeld zijn. Je krijgt veel vrijheid, ik kan bijvoorbeeld prima mijn eigen dagen inplannen, en als je daar goed mee om weet te gaan, levert dat veel op voor de organisatie en jezelf.

De onderlinge samenwerking en collegialiteit maakt dat het werk dagelijks bijna vanzelf gaat. Zelfs al ben ik veel onderweg in binnen- en buitenland. Dit laatste, de scholing en training om kennis en kunde op peil te houden is een mooie aanvulling hierop.

Tot slot, welke advies zou je je nieuwe collega’s willen meegeven als ze bij Vredo beginnen?

Ik zou zeggen, zorg dat je je goed voorbereid, goede wil en echte interesse hebt. Passie voor agrarische machines is het halve werk!

Neem contact op met onze afdeling HR

Wil je meer weten over het werk bij Vredo? Of ben je nieuwsgierig naar onze vacatures? Neem dan contact op met onze afdeling HR. Zij staan je graag te woord.

Contact HR Neem contact op over deze vacature